Visuele identiteit

Huisstijl laten maken? Hier kunnen wij je mee helpen. De eerste stap naar een herkenbare brand experience voor jou en je klanten.

VISUELE IDENTITEIT

Na de merkidentiteit wordt een visuele identiteit opgesteld. Dit is het handboek voor alle visuele uitingen, zodat dit altijd volgens dezelfde regels gebeurt en het merk altijd behouden wordt.

Een huisstijl bestaat uit verschillende kleine onderdelen. Denk hierbij aan templates, patronen en schrijfbenodigdheden. De eerste stap is om de basiselementen die de huisstijl dragen te ontwikkelen, zoals een logo, de lettertypes en de kleuren van het merk. Deze moeten ontwikkeld en onderzocht worden, zodat ook op lange termijn de huisstijl eenvoudig te gebruiken is. 

Huisstijl laten maken in Nijmegen

Phainyx helpt bedrijven door middel van het creëren van een visuele identiteit. Dit onderdeel van branding zorgt ervoor dat jouw organisatie ook op visueel vlak het verhaal kan vertellen. Alleen zo kan jouw organisatie genieten van een huisstijl die in lijn staat met jouw merk.

01. BASISELEMENTEN ONTWIKKELEN

In deze stap worden de basiselementen van de huisstijl ontwikkeld. Deze dienen als stabiele basis voor alle middelen. In deze stap worden bijvoorbeeld kleuren gekozen; hierbij horen dan ook de juiste kleurcodes gekozen te worden zodat, waar je ook print, de kleur altijd hetzelfde is. Dit geldt ook voor het ontwerpen van een logo, het kiezen van de lettertypes en het ontwikkelen van een grafische stijl.

02. REGELS VASTLEGGEN

Na het ontwikkelen van de basiselementen zal de verdere huisstijl van het merk ontwikkeld worden. Hier worden alle regels vastgelegd voor alle visuele uitingen van het merk. Dit is bedoeld om het merk visueel gezien consistent uit te dragen.

03. ONTWIKKELEN TEMPLATES

Wanneer de regels voor de visuele identiteit zijn vastgesteld kunnen templates ontwikkeld worden zodat de visuele identiteit gebruikt kan worden. Denk hierbij aan e-mailhandtekeningen, visitekaartjes en een presentatietemplate. 

04. HUISSTIJLHANDBOEK

Nadat de visuele identiteit is ontwikkeld wordt dit in een huisstijlhandboek gezet. Dit boek dient als rode draad voor de gehele organisatie. Dit huisstijlhandboek zorgt ervoor dat het merk overdraagbaar is en zowel intern als extern geactiveerd kan worden. Alle regels betreft de visuele identiteit worden in dit boek vastgelegd.