Werken met Gatsby in het kort

0 Shares
0
0
0

Als je met Gatsby gaat bouwen, zijn hier enkele stappen die je moet nemen:

  1. Installeer de vereiste software: Zorg ervoor dat je al het nodige software geïnstalleerd hebt voordat je begint met het bouwen van een website in Gatsby. Maar als je nog steeds ontbreekt, zul je minstens de volgende drie zaken moeten installeren: Node.js, Gatsby-cli en een bewerkingsprogramma zoals Visual Studio-code of Sublime.
  2. Maak een Gatsby project aan: Maak een nieuwe Gatsby website voor je onderneming of cliënt. Dit kan gedaan worden via gatsby new commando in je terminal en stelt de basisstructuur van de website in.
  3. Begrijp de bestandsstructuur: Gatsby heeft een specifieke bestandsstructuur die bedoeld is om het navigeren in de website makkelijker te maken. Het is dus best die structuur goed te begrijpen alvorens echt aan de slag te gaan.
  4. Gebruik Gatsby-plugins: Gatsby heeft veel plugins die je kan integreren naar jouw project, zoals Google Analytics, sitemap-generatoren, SEO- en content-plugins, en veel meer. Dit biedt de mogelijkheid om de functionaliteit van je site te verbeteren.
  5. Importeer inhoud: Zorg ervoor dat alle inhoud die je al hebt voor de website (bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen of video’s) wordt geïmporteerd en georganiseerd in de Gatsby-website-indeling. Dit kan ervoor zorgen dat de inhoud makkelijk te beheren blijft in de toekomst.
  6. Optimaliseer de website: Zorg ervoor dat de website snel laadt, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dit kan worden gedaan door het Comprimeren van afbeeldingen, verminderen van verkeer in de verwerking van codes door optimalisatie van code, beheren van bestandsgroottes en gebruik van caching zijn slechts enkele voorbeelden van optimalisaties die toegepast kunnen worden.
  7. Test en deploy: Test de website uitgebreid om te zorgen dat alles werkt zoals het hoort. De website kan dan gedeployed worden op uw gekozen hostingprovider zoals Netlify, Vercel, Surge of AWS zoals gewenst.

Dit zijn slechts enkele stappen die kunnen worden genomen bij het bouwen van een website met Gatsby, maar ze geven wel de basis aan voor een goed werkende en consistente website. Door deze stappen te volgen kan er snel een krachtige en goed uitziende website ontstaan.

0 Shares
Dit vind je misschien ook leuk
Wat is branding - phainyx

Wat is branding?

"Wat is branding?", hoor ik je denken. De term "branding" is al eeuwen oud. Al moet ik zeggen dat het concept lichtelijk veranderd is. Het doel is in principe hetzelfde: het onderscheiden.
Lees verder